آنادایزینگ آلومینیوم یکی از مهم‌ترین فرآیندهای صنعتی است که با ایجاد یک لایه نازک اکسیدی بر روی سطح قطعات آلومینیومی، باعث افزایش سختی، مقاومت در برابر خوردگی، ایجاد نمای تزئینی و تغییر برخی خصوصیات فیزیکی آن‌ها می‌شود. این فرآیند به طور گسترده در صنعت، تزئینات و ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فرآیند آنادایزینگ آلومینیوم

ابتدا سطح پروفیل‌های آلومینیومی کاملاً تمیز و شست‌وشو داده می‌شود تا هرگونه آلودگی یا چربی از سطح حذف گردد. سپس این قطعات در وان حاوی محلول الکترولیتی، مانند اسید سولفوریک، قرار می‌گیرند. با عبور جریان برق از پروفیل‌ها، یک لایه اکسید آلومینیوم بر روی سطح ایجاد می‌شود که دارای ساختار متخلخل است. این سطح متخلخل قابلیت جذب خوبی برای انواد مواد آلی و معدنی را دارد.

پولیشینگ قبل از آنادایز: قبل از انجام فرآیند آنادایزینگ، سطح پروفیل‌ها تحت عملیات پولیشینگ قرار می‌گیرد تا ظاهر آن‌ها درخشنده و براق در سطح پروفیل ایجاد میکند.بنابر این محصولات آلومینیومی انادایز شده می تواند انواع مختلفی از رنگ ها از قبیل نقره ای طلایی شامپاینی و… داشته باشند..

مزایای آنادایزینگ آلومینیوم

  • افزایش مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
  • بهبود سختی سطحی و افزایش دوام محصول
  • ایجاد نمای تزئینی با رنگ‌های متنوع (نقره‌ای، طلایی، شامپاینی و…)
  • ارتقای کیفیت سطح آلومینیوم و امکان استفاده در پروژه‌های صنعتی و معماری

کاربردهای آنادایزینگ

آلومینیوم آنادایز شده به دلیل ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود، مورد توجه طراحان و معماران در صنعت درب و پنجره، نمای ساختمان‌ها، تجهیزات صنعتی و تولید قطعات دقیق قرار گرفته است. هدایت الکتریکی عالی، درخشندگی، تورق‌پذیری و استحکام برخی از آلیاژهای آلومینیوم باعث شده این فلز یکی از پرمصرف‌ترین مواد در زمینه‌های صنعتی و تزئینی باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *